Sådan kan du få hjælp til at komme ud af dit misbrug

26 februar 2022
Emilie Jacobsen

advertorial

Hvis du har et misbrug, og hvis du har erkendt, at du har brug for hjælp til at komme ud af det, er du allerede kommet et langt stykke af vejen. Bare de skridt kan nemlig være svære for mange at tage. Der er dog stadig lang vej igen, inden du kan sige, at du er kommet over dit misbrug. Og du får brug for al den hjælp, som du kan få på den vej. 

Leder du efter et misbrugscenter, hvor de kan støtte dig hele vejen igennem, kan du for eksempel se nærmere på misbrugscenteret Stien. Der har de stor erfaring med at hjælpe personer, der lider af misbrug af alkohol, medicin stoffer eller gambling. Du kan derfor få hjælp hos dem i mange forskellige tilfælde. 

Hos Stien tager de udgangspunkt i, at der ikke er to mennesker, der er ens. Der er forskellige grunde til, at forskellige personer ender i et misbrug, og de har brug for forskellige tilgange for at komme ud af det igen. Derfor får alle et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb, når de begynder hos Stien. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

Misbrugscenter

Få hjælp som pårørende til at støtte 

Som pårørende vil du på den ene side gøre alt for, at den, du holder af, kommer ud af sit misbrug. På den anden side kan du også have været blevet udsat for så mange ubehagelige oplevelser på grund af misbruget, at du har svært ved at rumme at skulle være sammen med misbrugeren. Et misbrug ændrer langsomt et menneskes personlighed over tid. Det er derfor ikke underligt, hvis du føler, at misbrugeren er blevet en anden. 

Hos Stien ved de, at de pårørende er meget vigtige for, at misbrugeren kommer ud af sit misbrug. Derudover ved de også, hvor svært det kan være for dig som pårørende at skulle være støttende, og de prøver at hjælpe dig til at finde en balance mellem at hjælpe og at passe på dig selv. 

Flere Nyheder