Hvordan fungerer et Rocna anker?

Et Rocna anker er en variant af det klassiske plovanker. Dette betyder at ankeret benytter en pløje lignende metode til at gribe fat i havbunden og dermed sidde fast. Et Rocna anker er i udgangspunktet meget let, og benytter sig således ikke af sin vægt til at sikre at båden bliver hvor den skal. Når du kaster anker med et Rocna anker foregår det derved at ankeret trækkes hen over havets bund indtil det af sig selv finder fæste.

Det, der adskiller et Rocna anker fra de traditionelle plovankre er dets unikke design. Et Rocna anker vil altid vende den korrekte vej når det trækkes hen over havbunden. Dette sikre hurtigt og solidt fæste. Samtidig har et Rocna anker en bemærkelsesværdig god holdkraft. Når først det har sat sig fast i bunden bliver det siddende hvor det skal.

Der er ingen løse dele på et Rocna anker hvilket er med til at sikre holdbarhed og slidstyrke af samme grund fås et Rocna anker med livstids garanti mod brud. De Rocna ankre du finder hos Bådbiksen er fremstillet i rustfrit, galvaniseret eller vulkaniseret stål. Derfor vil et Rocna anker ikke tæres af rust – og der er stort set ingen vedligeholdelse forbundet med et Rocna anker.

Hvorfor skal jeg købe et Rocna anker?

Du skal købe et Rocna anker hvis du ønsker kun at have ét anker om bord på din båd. Du vil nemlig sagtens kunne bruge et Rocna anker i de fleste danske farvande. Samtidig fylder et Rocna anker meget lidt. Du kan finde et Rocna anker som passer præcist til størrelsen på din båd hvilket gør at du kan økonomisere med pladsen. Og du har af samme grund kun brug for ét ankerspil.

Du kan finde det rette Rocna anker ved hjælp af størrelses tabellen hos Bådbiksen, og bestille dit Rocna anker online via https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/11-rocna-anker/ 

No Comments

Leave a Comment