Hvad skal du vide ved køb af brugte biler

For de fleste, er det at købe en bil en ret stor investering og det kan være svært at gennemskue, hvad man skal kigge på. Det bliver ikke nemmere, når man køber en brugt bil, da man der også skal forholde sig til bilens stand og faktiske værdi, så man ikke betaler unødvendigt meget.

Derfor vil vi i denne artikel give dig nogle gode råd og ting at være opmærksom på, så du er klar på at skulle ud og købe din næste brugte bil.

Lav dit forarbejde og undersøg markedet

Før du tager ud og kigger hos diverse bilforhandlere er det en god ide at undersøge markedet for den type bil, du står og har i tankerne. Det er nemlig en måde at sikre sig, at bilhandlen er sikker og du skaber dermed også en bevidsthed for hvilket prisniveau biltypen ligger på.

Bilens stand er noget du skal være opmærksom på

Der er rigtig mange, der kommer til at forveksle godkendelse af bilen ved seneste syn med bilen dermed er uden fejl og derfor i god stand. Det, at bilen er blevet synet, betyder nemlig ikke, at bilen er fejlfri og kører som den skal. Det, det betyder, at den er blevet godkendt, er blot, at den lovligt godt kan køre på vejen.

Et syn er altså ikke ensbetydende med stand og værdi. Derfor kan det klart anbefales at køre en prøvetur og teste bilen, da det er med til at give dig en ide om bilens tilstand. Når du kører din tur, skal du være opmærksom på det følgende

Virker bilen til generelt at være vedligeholdt

Tjek op på bilens historik, har den f.eks. været ofte på værkstedet. Du kan evt. også se på om den er pæn og ren eller om der er andre tegn på, at den ikke er vedligeholdt. Disse ting kan alle give et fingerpreg om bilens tilstand.

No Comments

Leave a Comment