Forkæl ungerne med en sandkasse i egen have

Vil du gerne give dine børn mulighed for at lege i familiens egen have så at I slipper for den daglige tur til den lokale legeplads? Så bør du anskaffe en hyggelig sandkasse som kan placeres i haven.

Hvilken sandkasse skal jeg vælge?

Står du for at skulle vælge en sandkasse til dine børn skal du selvfølgelig først og fremmest tage udgangspunkt i havens størrelse og beskaffenhed. Du behøver ikke en kæmpe have for at få plads til en sandkasse – du kan blot vælge en af de helt små sandkasser.

Der findes sandkasse i plastik med indbygget bund og tilhørende låg. Denne type sandkasse er nem at tømme og stille til side hvis haven skal bruges til andre formål. Og så kan du flytte sandkassen med et par dages mellemrum, at din græsplæne ikke bliver ødelagt der hvor sandkassen står.

Hvor skal den nye sandkasse placeres?

Når du ønsker at opføre en sandkasse i haven er det vigtigt at du tænker over placeringen. Du vil sikkert gerne kunne holde øje med børnene fra vinduet, fra terrassen, eller fra dit yndlings sted i haven. Derfor bør du sørge for at sandkassen er placeret så du kan se den uanset hvor du befinder dig.

Du skal selvfølgelig placere din sandkasse i nogenlunde læ, så at du undgår en veritabel sandstorm ved blot den mindste brise. Måske tænker du at det giver mening at placere sandkassen i skyggen, så børnene ikke udsættes for sol. Men i skyggen kan der hurtigt blive koldt – og der er ikke noget ved iskoldt sand. En god løsning er at placere sandkassen i solen med mulighed for afskærmning imod såvel sol som vind – især i løbet af middags timerne hvor uv indekset er højt.

Hvis du ønsker selv at bygge børnenes sandkasse kan du få tips og ideer dertil på husblog.dk

No Comments

Leave a Comment