Er det svært at brygge sin egen øl?

23 januar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Svaret på det spørgsmål er nej. Det kræver i princippet kun fire ingredienser at brygge en god basisøl og i de fleste køkkener, kan du finde de remedier du skal bruge til ølbrygningen.  Som en gryde og et termometer. De fire ingredienser er vand, humle, gær og malt.

Ølbrygning er en spændende og alsidig hobby som passer de fleste. Du kan vælge at brygge en god basis øl eller du kan fortabe dig i alle de tekniske detaljer. Alt efter temperament, tid og lyst. Vil du ud over stadiet med at brygge en god basisøl, skal du have et brygudstyr. Du kan læse mere her https://www.ølbrygning.dk/brygudstyr.

brygudstyr

Hvordan kan jeg lære at brygge min egen øl?

Der er mange måder du kan vælge at lære at brygge øl. Du kan til at starte med købe et startkit, som indeholder alt hvad du skal bruge for at brygge en god basisøl. Får du lyst til lære mere er der mange bøger du kan læse om ølbrygning og de forskellige typer af øl. Der er stor forskel på den lyse nordiske øl og den mørke bayerske øl, for at nævne nogle. Du kan også vælge at se YouTube videoer som er en sand skattekiste af viden.

Har du mere lyst til en mere “hands on” tilgang, kan du vælge et ølkursus. Det tager en god eftermiddag og aften og så ved du hvordan du brygger øl. Du vil som regel få den øl med hjem du har brygget, så det er en god ide at arrangere hjemtransport.

At brygge sin egen øl er ikke noget nyt. Det er noget Danskerne har gjort i flere tusinde år. 5000 år for at være mere præcis. Man har fundet spor af øl hos Egtved Pigen. Det har været kvindernes opgave at brygge huset eller gårdens øl.

Flere Nyheder