Der kan være spændende ting at klunse ved en nedrivning!

Det skal lige slås fast med syvtommerssøm, at der er meget forskel på, hvordan man laver nedrivning, og om andre mennesker sådan set må være med, hvis de ikke er professionelle til at udføre den slags rundt omkring i landet.

Det kan jo være noget industrinedrivning, hvor man skal have fat i de tunge maskiner, og hvor der hele tiden er fare for, at man kan få noget i hovedet – måske har man endda mistanke om asbest eller kemikalier, der skulle lure et sted i det gamle byggeri.

Af den grund skal man ikke lukke almindelige mennesker ind.

De kan så få lov til at være tilskuere på lang afstand, hvis man vælger at bortsprænge nogle bygninger.

Herefter er der som regel bygningselementer tilbage, som kan blive solgt som skrotdele til industri eller private.

Men hvis man nu står foran at skulle rive et almindeligt hus ned, hvor der kunne være nogle ting derinde eller bare materialer af det kommende gamle hus, man gerne ville have fingre i, kan man så lov til det?

Der er regler ved nedrivning

Som det første skal man altid spørge om lov af dem, der ejer grunden, og man skal også spørge om tilladelse af dem, som skal rive bygningen ned, om man må, og hvornår det så eventuelt er forsvarligt at gå derinde.

Man skal ikke bare styrte derind, når det er mørkt og rapse ting til sig – det er tyveri.

Og man kan også her risikere, at huset er så ødelagt og mørnet, at det kan styrte sammen om en.

Angående materialerne kan man måske få lov bagefter at gå på rov i det gamle, som der er revet ned. Eventuelt betaler man måske et symbolsk beløb for den slags.

Men har man ikke lov eller må være der, så er det bare med at komme væk!